Opening inloophuis dementie in Sint-Niklaas

Nieuw aanspreekpunt voor personen met vermoeden van dementie en hun familie.

Op vrijdag 20 oktober opende het ‘Inloophuis Waasland’ haar deuren voor de allereerste keer. Dit inloophuis voor dementie in Sint-Niklaas – op de site van woonzorgcentrum De Ark, belooft een warme plek te zijn waar informatie, steun en verbinding centraal staan.

Het Inloophuis Waasland is opgezet om een echt verschil te maken voor mensen die te maken hebben met geheugenproblemen of een vermoeden van dementie, evenals hun dierbaren. Het gaat niet enkel om een plek waar je antwoorden op je vragen krijgt. Het is ook een ruimte waar je lotgenoten kunt ontmoeten.

inloophuis dementie Sint-Niklaas

Naast de expertise van professionele zorgverleners, zal je in het Inloophuis ook de steun van vrijwilligers vinden. Hun doel? Een luisterend oor bieden en ervoor zorgen dat iedereen zich gehoord en begrepen voelt.

Dit inloophuis is een samenwerking tussen verschillende organisaties: Geïntegreerde Zorg Waasland, Alzheimerliga Vlaanderen, Expertisecentrum Dementie, De Companjong en Samen Ouder.

We zijn trots dat De Companjong mee aan de wieg staat van dit initiatief!

Vanaf 20 oktober 2023 is het Inloophuis elke derde vrijdag van de maand open, van 13.30 tot 16.30 uur. Je vindt het in de Kalkstraat, op de site van woonzorgcentrum De Ark in Sint-Niklaas. Iedereen is welkom!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Emailadres: