Dementie en nu: vormingstraject voor mantelzorgers

Sta jij in voor de zorg van iemand met dementie? Dan weet je dat dit af en toe zwaar kan worden. Daarnaast ook goed  voor jezelf zorgen, is nodig. Maar hoe doe je dat? Het vormingstraject “Dementie en nu” kan je alvast op weg helpen. 

dementie en nu

Meer weten over dementie, over de impact ervan op je leven en hoe ermee om te gaan, kan je helpen om de zorg voor een persoon met dementie vol te houden. Weten welke ondersteuning er bestaat en mensen ontmoeten die je begrijpen,verlicht de belasting van de zorg.

 

Het expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen ontwikkelden daarom het vormingspakket “Dementie en nu“.

 

In 10 sessies krijg je als mantelzorger kennis en vaardigheden aangereikt. Er is ook tijd voor uitwisseling met de andere deelnemers, die ook de zorg voor iemand met dementie dragen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep van 8 à 15 mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie.

 

Enkele deelnemers getuigen

“Ik kreeg het gevoel er niet alleen voor te staan. Angsten verminderen door positief te leren denken en te leren leven dag na dag. Ik leerde me voor te bereiden op wat nog komen zal en terug te denken aan alle mooie momenten die we al samen hadden.”

“De cursus is zeker aan te raden. Het geeft actuele en volledige informatie over dementie en alles wat erbij komt kijken.”

 

Cursus “Dementie en nu”

Wanneer?

De 10 sessies zijn tweewekelijks van 18.30 tot 21.30 uur.
Start op woensdagavond 21 februari 2018. Vervolgdata: 7 en 21 maart, 4 en 18 april, 2, 16 en 30 mei, 13 en 27 juni.

Waar?

Antennepunt Belsele, woonzorgcentrum Het Lindehof, Kerkstraat 11 in Belsele.

Prijs?

80 euro (na bevestiging inschrijving overschrijven op BE08 7835 5010 3013)

Inbegrepen: deelname aan tien sessies en een exemplaar van ‘Dementie en nu’ voor mantelzorgers. Vraag aan je ziekenfonds of zij hierin tegemoet komen

Info en inschrijven?

De volledige brochure vind je hier.

Of neem contact op met Delfien Indevuyst
tel. 03 778 55 53
delfien.indevuyst@sint-niklaas.be

 

De sessies in het Waasland worden georganiseerd door het OCMW, AZ Nikolaas, CM, Bond Moyson en de Liberale Mutualiteit. 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Emailadres: