22 juni 2024

Standaard titel

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond “Hidden Figures” – BENEFIET door Soroptimist Land van Waas

8 maart 2018 @ 19:30 - 22:00

€20
soroptimist, land van waas, hidden figures, de companjong, siniscoop

Soroptimist International – Land van Waas organiseert op donderdag 8 maart een filmavond “Hidden Figures” in de Siniscoop. De opbrengst van deze activiteit gaat naar De Companjong.

 

 

Film “Hidden Figures”

 

Een ongelooflijk en nooit eerder verteld verhaal van drie briljante Afro- Amerikaanse vrouwen die voor de NASA werkten. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.

 

 

Een sterke cast

 

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly en regisseur Theodore Melfi (St. Vincent) heeft voor de verfilming en sterke cast bij elkaar gezocht. De drie hoofdrolspeelsters zetten de wetenschappers op een mooie en sterke manier neer. Vanaf het eerste moment leef je met de dames mee. Ook de bijrollen gespeeld door Kevin Costner, Kirsten Dunst en Jim Parsons zijn goed gecast. Bij Dunst en Parsons voel je haast mee hoe ze als blanke werknemers oprecht moeten wennen aan de nieuwe rol van hun gekleurde collega’s.

Het feel good gehalte is hoog en de boodschap van de film is vooral hoop en in jezelf kunnen blijven geloven. Deze positieve boodschap kunnen we vandaag meer dan ooit gebruiken! Het verhaal van deze vrouwen is een bron van inspiratie voor ieder van ons.
Met goed acteerwerk, een inspirerend verhaal en swingende muziek staat de film garant voor een mooie bioscoopavond.

 

 

Toegangskaarten

 

Kaarten zijn te verkrijgen via de leden van Soroptimist Land van Waas of via evenementen.landvanwaas@soroptimist.be

 

 

Organisatie door Soroptimist International – Land van Waas

 

Soroptimist International België, Land van Waas vzw, is een groep van actieve en geëngageerde vrouwen. Deze Belgische Unie maakt deel uit van de Europese Federatie (SIE) en deze van Soroptimist International. SI is een NGO en de grootste vrouwenorganisatie ter wereld. 80.000 leden, zijn verdeeld over 3000 clubs in 132 landen. Soroptimisten zijn actief als vrijwilligers. Door de regionale, nationale en internationale banden zijn ze een schakel in een wereldwijd netwerk.

De opbrengst van deze activiteit wordt door Soroptimist integraal geschonken aan vzw De Companjong. Hiermee steunen ze activiteiten voor mensen met jongdementie in het Waasland.

Gegevens

Datum:
8 maart 2018
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€20
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

Soroptimist International – Land van Waas
E-mail
evenementen.landvanwaas@soroptimist.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Siniscoop
Stationsplein 12
Sint-NIklaas, 9100 België
+ Google Maps

Geef een reactie

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Emailadres: