25 juli 2024

Standaard titel

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DEMO-MEMO | Voor duo’s met een naaste met (jong)-dementie 23.06

23 juni 2018 @ 14:30 - 16:00

Gratis

S.M.A.K. organiseert samen met Bie Hinnekint van The courage to grow old bijzondere workshops voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

 

Actuele kunst levert een waardevolle bijdrage om de band tussen mensen met dementie en hun nabije omgeving te versterken. Het museum is een veilige, vrije ruimte waarin de kunstwerken houvast bieden.

Personen met dementie nemen samen met hun mantelzorger deel aan deze workshop waarin het gezamelijk beleven van een kunstwerk centraal staat. Nadien maken de deelnemers samen een poëtische vertaling van de opgedane impressies.

 

Bie Hinnekint: “De situatie van mensen met dementie wordt altijd gedefinieerd vanuit het verlies van vaardigheden; voornamelijk het aspect van het falend geheugen is een steeds terugkerend gegeven. The-Courage-to-grow-old beoogt een andere visie, dementie is een proces van bewustzijnsinvolutie. Dit ommekeerproces, dat wordt gezien als een verlies voor de omgeving, verdient onze volle aandacht en moet op een directe manier worden aanschouwd zoals een kunstwerk en niet zonodig ‘begrepen’. Door het samen beleven van kunst, kondigt zich een ander inzicht in dementie aan.”
In de workshop wordt bij een aantal werken uit de tentoonstelling stilgestaan. De mensen met dementie worden uitgenodigd om te reageren op het werk. Voor de mantelzorgers is de workshop een kans om onvermoede kanten van hun partner te ervaren.

 

Praktisch

  • Zaterdag 23 juni 2018.
  • Van 14:30 tot 16:00.
  • Inschrijven via reservation@smak.be.
  • Deelname is gratis.
  • Aantal deelnemers: 8 personen met dementie en hun mantelzorger, maximum 16 personen in totaal.
  • Naast Bie Hinnekint zal er ook telkens een S.M.A.K.-gids de groep mee begeleiden.

Gegevens

Datum:
23 juni 2018
Tijd:
14:30 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
http://smak.be/nl/agenda/demo-memo-voor-mensen-met-dementie-en-hun-omgeving-4

Organisator

S.M.A.K.
Bekijk de site van Organisator

Locatie

S.M.A.K.
Jan Hoetplein 1
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Geef een reactie

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Emailadres: